[svenska] po polsku >>>
20 maj 2018
- Sjunde Påsksöndagen

Evangelium
Joh 15:26–27; 16:12–15
Vid den tiden sade Jesus till sina lärjungar: »När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig. Också ni skall vittna, ty ni har varit med mig från början.

Jag har mycket mer att säga er, men ni förmår inte ta emot det nu. Men när han kommer, sanningens ande, skall han vägleda er med hela sanningen; han skall inte tala av sig själv utan förkunna det han hör och låta er veta vad som kommer att ske. Han skall förhärliga mig, ty av mig skall han ta emot det han låter er veta. Allt vad Fadern har är mitt; därför säger jag att det är av mig han tar emot det han skall låta er veta.«
Jag vill påminna att Mässor firas i S:t Botvids kyrka i Fittja under veckan varje dag med undantag av måndagar kl 18:30.
På söndagar som vanligt Högmässa kl. 12:00.
Mässan på polska kl. 9.30
Expeditionen är öppen på tisdagar mellan kl.15.00 - 18.00.
En extra Mässa på polska varje lördag kl. 17.00.
Idag firar vi Den helige Andens utgjutelse helg – en helg då Kyrkan stärks, en helg då alla döpta enas. Också vi, enade genom Den Helige Anden prisar Gud för hela Frälsningens Verk och tackar för Kyrkan, som fylld av Den Helige Anden, leder oss till kärlekens och sanningens fullkomlighet.

• Igår mottog 28 barn i St. Botvids kyrka sin Första Kommunion. Låt oss omgärda de barnen och deras familjer med särskild bön så att Jesus Kristus’ nåd finns med dem var dag. Jag vill varmt tacka alla de som hjälpte till att förbereda Första Kommunionen, speciellt föräldrar och kateketer. Jag uppmuntrar alla föräldrar att med stor omsorg ta hand om barnens bevarande av Guds Nåd så att de ofta kan ta emot Heliga Kommunionen och ta del av Biktens Sakrament

• I samband med att kateketundervisning för barn i vår församling närmar sig till slut så hälsar vi alla barn med föräldrar välkomna till Familjefest med Mässa , grillning och roliga aktiviteter till Hågelby parken - lördagen den 26 maj. Vi träffas i Hågelby parken kl. 10.00. Anmälnings blanketer finns vid anslagstavla.

• Maj månad tillägnas Maria. Vi uppmuntrar alla att delta i majandakter eller att be jungfru Maria litanian hemma eller i kyrkan. Här i vår kyrka kommer vi att be litanian efter varje kvällsmässa.

• Vi uppmanar alla församlings medlemmar om särskild bön för vår kyrkoherde speciellt för hans hälsa och lyckat operation.

• De som vill läsa läsningar under söndagsmässor eller hjälpa till med att ordna vårt kyrkkaffe kan skriva upp sig på listan. Alla är välkomna att engagera sig.

• Förra söndagen samlade vi in under kollekten 2510 SEK. Hjärtligt tack för era gåvor till förra veckans kollekt.

• Efter välsignelsen är alla vänner och gäster inbjudna till kyrkkaffe.


7 september 2013, Stiftsvallfärd till Vadstena

30 okt.- 2 nov. 2012 - Höstlov - barn- och ungdomsaktiviteter.

26 aug. 2012 - Tidningen DAGEN - en intervju med Fader Zdzislaw Lepper.

12 juni 2012 - Besök från S:t Eriks Katolska Domkyrka i Stockholm - fotoreportage.
4-8 juni 2012 - Ungdomar från S:t Botvid på vallfärd till Rom - fotoreportage.
2 juni 2012 - Utflykt till Skokloster, Märsta och Uppsala - fotoreportage.
26 maj 2012 - Första Heliga Kommunionen - fotoreportage.
20 maj 2012 - Konfirmationens sakrament - fotoreportage.
RESTULTAT AV KYRKOVALET
Val till pastoral- och ekonomiråd i St Botvids Katolska Församling i Fittja
den 22 april 2012. >>>
Kyrkovalet - fotoreportage.
Sportlov 2012 - aktiviteter för barn och ungdomar i vår församling.
29 januari 2012 - introduktion av Johannes Boskos reliker i vår kyrka
7 januari 2012 - Kyrkoherdeinstallation i den nybildade S:t Botvids
Katolska Församling i Fittja
BILDARKIV >>>
S:t Botvids Katolska Kyrka
FÖR ALLAS TREVNAD >>>home back 2012 © S:t Botvids Katolska Församling topp