[svenska] po polsku >>>
20 juni 2021
TOLFTE SÖNDAGEN UNDER ÅRET

Evangelium
Mark 4:35–41
Vid den tiden sade Jesus till sina lärjungar: »Låt oss fara över till andra sidan.« De lämnade folket och tog honom med sig i båten som han satt i, och andra båtar följde med. Då kom en häftig stormby och vågorna slog in i båten, så att den var nära att fyllas. Själv låg han och sov i aktern med huvudet på dynan. De väckte honom och sade: »Mästare, bryr du dig inte om att vi går under?« Han vaknade och hutade åt vinden och sade till sjön: »Tig! Håll tyst!« Vinden lade sig och det blev alldeles lugnt. Och han sade till dem: »Varför är ni rädda? Har ni ännu ingen tro?« Då greps de av stor fruktan och sade till varandra: »Vem är han? Till och med vinden och sjön lyder honom.«
Jag vill påminna att Mässor firas i S:t Botvids kyrka i Fittja under veckan varje dag med undantag av måndagar kl 18:30. På söndagar som vanligt Högmässa kl. 12:00. Mässan på polska kl. 9.30. En extra Mässa på polska varje lördag kl. 17.00.

Mässorna firas som vanligt på vardagar och söndagar. Kyrkan står öppen under ordinarie mässtider. Antalet personer som vistas samtidigt i kyrkans lokaler får dock inte överstiga 50 personer. Det gäller både vardagar och söndagar.

Det är av största vikt att deltagare från olika hushåll, håller minst 2 meters avstånd till varandra i kyrkbänkarna!

Kyrkan är öppen tisdag till lördag mellan kl. 17:30 -19:00.

Expeditionen är öppen på tisdagar mellan kl.15.00 - 18.00.
•Vi har nu avslutat skolåret och jag vill tacka alla kateketer och volontärer, församlingsrådet och alla er församlingsbor för ert samarbete och alla goda gärningar. Vi har påbörjat sommarlovet och tiden av semester. Glöm inte kontakten med Gud, vardagsbönen och söndagens Heliga Mässa. Jag önskar alla de som reser bort en skön tid av vila och ett härligt sommarlov.

• Juni månad är på ett särskilt sätt tillägnad Jesu Hjärta. Vi uppmuntrar alla våra församlingsmedlemmar att anförtro sig åt Jesu Allraheligaste Hjärta genom att be litanian till Jesu Hjärta i kyrkan men också i våra familjer och hem. I vår kyrka kommer vi att fira andakt till Jesu Hjärta efter varje kvällsmässa.

• Adoration med tillbedjan på fredag från kl. 17:30.

• Inget kyrkkaffe tillsvidare!

• Hjärtligt tack för era gåvor till dagens kollekt!
home back 2012 © S:t Botvids Katolska Församling topp