Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com .::: S:t BOTVID :::.
S:t Botvids Katolska Kyrka
FÖR ALLAS TREVNAD
- KYRKANS ORDNING -

Här på S:t Botvidskatolska kyrka hålls högmässa på söndagen kl. 12.00

Söndag är en speciell dag för alla. Vi kommer till kyrka för att bedja och ära Herren Vår Gud. Om man verkligen vill göra detta, ska man försöka komma i god tid. Börja dagen tidigt, speciell de som har små barn för att hinna med. Vi har sex dagar i veckan att göra det som vi vill, låt oss göra söndag till en helig dag för Herren.

PUNKTER ATT UPPMÄRKSAMMA:

Ordning i Kyrkparkeringsplats:

a) Till dig som har bil och kommer först till kyrka, var snäll och parkera bilen i den parkeringsplats antingen på den vänstra eller på den högra sida av parkeringsplats – närmast kyrkan. På så sätt kan de som kommer efter dig kan också parkera rätt. Tänk efter alla som kommer efter dig och undvik att parkera i mitten av 2 parkeringsplatser. Kom också ihåg att längst Postängsvägen är det parkeringsförbjud. Så klart vill vi inte ha klagomål från villaboende. Alla skulle trivas om vi håller ordning och parkera ordentligt.

Ordning i Kyrkorummet

a) Samlingsplatsen kring dopfontänen får ej blockeras. Det är enligt brandkårenssäkerhetsregel. Man får inte hämta stolen från det lilla konferensrummet. Det är ej tillåtit. Under mässan ska det lilla konferensrummet vara stängt - däremot ska kyrkkaffesalen vara öppen för allmänhet för att hitta plats att sitta och i lugn och ro lyssna på Gods ord.

b) För förälder som har små barn, var snäll och hjälpa till att klä av dina barn och häng upp deras jackor.

c) Var vänligen ställa alla barnvagnen åt sidan av kapprummet.

d) För föräldrar som har små oroliga barn – kyrkan har ett särskilt rum som är skilt från kyrkorummet genom en glassväg som gör det möjligt att se altaret och lyssna på mässan. Ord och musik leds genom en högtalaranläggning till detta rum.

Kommunions ordning:

Kyrkan altaret har former av ett rund bord. Det är en symbol/tecken för ro, fridfullhet och fulländning. Det är därför ordning under kommunionen observeras. För de som skulle ta det heliga sakramentet (kommunion) som sitter på vänstra sidan altaret, var snäll och stå upp, vänd till vänster mot ingångsdörren till mitten för att stå i kö tillsammans med de som sitter på högra sidan av altaret och från kyrkkaffesalen. Efter kommunion, den som står på vänstra sida vänd till vänster och den som står på höger sida vänd till höger. På så sätt vi undviker att krocka med varandra.home back2012 © S:t Botvids Katolska Församlingtopp