Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com .::: S:t BOTVID :::.

KRÖNIKA >>>
BILDARKIV >>>
20 november 2010
SALESIANERNAS PROVINSIAL - MAREK CHMIELEWSKI
BESÖKER S:T BOTVIDS KYRKA I FITTJA

Den 20 november besöktes vår kyrka av Salesianprästernas Provinsial, Marek Chmielewski från Pila i Polen. Provinsialen var i Stockholm på sin årliga visitation av Salesianernas Ordenshus.
Under lördagens katekesundervisning träffade han först barn och ungdomar och deras kateketer i kyrkan. Han välkomnades sedan hjärtligt av representanter från församlingsrådet i Fittja och berättade också för alla samlade hur Salesianerna grundades.
Efter välsignelsen och fotografering fanns det tid för alla församlingsmedlemmar att träffa provinsialen under kaffe i vår församlingssal.
På kvällen samlades provinsialen tillsammans med sina medbröder och kyrkoherde Björn Göransson från Södertälje för en gemensam agape i församlingshuset.
Salesianorden grundades av S:t Johannes Bosco, en italiensk präst från Turin i Italien, i slutet av 1800-talet. Ordens viktigaste karisma är arbetet med barn och unga. I Sverige arbetar för närvarande 11 Salesianer. 4 av dem arbetar i Katolska Polska Missionen i Stockholm och 2 i S:t Botvids kyrka i Fittja.
I Nyköpings katolska församling arbetar även p. Jan Buczkowski som under många år varit rektor för Katolska Polska Missionen i Stockholm.
Pater Udo Ostrop, som under flera år varit kyrkoherde i Sankt Ansgars församling och som nu är bosatt i Tyskland, är också medlem i salesianordens gemenskap. Salesianerna från Polen har också ett Ungdomshus ”Quo Vadis” för barn och unga vid Södermannagatan 52 i Stockholm.

http://botvidfoto.st-ansgar.se/#2home back2012 © S:t Botvids Katolska Församlingtopp